Werkwijze

Kleine en grote mensen bewust maken van wie ze van binnen zijn…

Als coachprofessional werk ik zonder wachtlijsten of protocollen.

Er is altijd ruimte en tijd voor een gesprek of kennismaking!

 

Kinderen: lekker (buiten) bewegen en ontspannen!

Tijdens de coachsessies doen we veel aan beweging en ontspanning. Tijdens het bewegen en het ontspannen laat ik jou ervaren hoe krachtig je van binnen bent en met welke talenten jij bent geboren. Zo word je je bewust van wie je van binnen bent. Het geeft je zelfvertrouwen en plezier! En het leert je omgaan met lastige situaties.

Tijdens de coachsessies gaan we ook regelmatig naar buiten. Door veel buiten in de natuur te zijn kom je dichter bij je eigen natuur. De natuur nodigt uit om prachtige dingen te ontdekken en te onderzoeken over jezelf. Je voelt beter aan waar je behoefte aan hebt. Als je buiten bent verplaatst je aandacht zich als vanzelf naar je zintuigen. Je gaat je lichaam weer voelen. De spanning die je in je lichaam voelt kan ontladen worden door beweging en ontspanning. We gaan samen ontdekken wat jou nog meer helpt om de spanning uit je lichaam te laten wegvloeien, jouw talenten bijvoorbeeld zijn daar een belangrijke hulpbron bij.

Volwassenen:

Samen kijken we naar jouw situatie en naar wat jij nodig hebt om tot rust en in balans te komen. Wat zijn jouw talenten die diep van binnen aanwezig zijn maar momenteel niet gezien en geleefd worden? Wat heb  jij nodig om die talenten weer aan te spreken in je dagelijks leven? Dat maken we samen inzichtelijk. En daar blijft het natuurlijk niet bij! Je gaat ook stappen zetten. Ik begeleid je in dat proces. Steeds houden we het door jou opgestelde doel voor ogen. Daar werken we samen naar toe. Uiteindelijk zul je zien dat je weer in je natuurlijke staat terecht bent gekomen. Je kunt weer ontspannen en plezier hebben in je dagelijks leven!

Ouders:

Mijn coaching is gericht op de unieke, mooie eigenschappen van jullie kind, die krijgen alle aandacht. Dus niet het probleem. Zo creëren we samen een positieve, stevige en stabiele verandering!

Ik betrek jullie, ouders, ook bij het traject. We gaan samen op pad naar de gewenste situatie voor jullie kind. Tijdens verschillende gesprekken die ik met jullie heb, geef ik waardevolle inzichten in de situatie rondom jullie kind. Waarom doet hij zoals hij doet? Welke behoefte zit er onder het gedrag? Wat kun je als ouders doen om je kind te begeleiden? Verder stel ik jullie uiteraard regelmatig via mail of telefonisch op de hoogte van de stappen die jullie kind zet. Het traject bevat altijd een tussentijdse evaluatie en eindevaluatie. Ik vind het belangrijk om goed contact met ouders te onderhouden. We bespreken dan regelmatig hoe jullie kind het coachtraject ervaart, hoe het in de school en/of schoolsituatie gaat en of het traject aan de verwachtingen voldoet. En waar lopen jullie verder nog tegen aan? Dat is allemaal bespreekbaar tijdens het traject. Zo heeft het traject de hoogst mogelijke waarde kan ik steeds ingaan op dat wat er nodig is.

Hoe ziet een traject er uit bij Cirkel Kindercoaching?
w
Kennismakingsgesprek
Het eerste contact is meestal telefonisch of per email. We maken dan een afspraak voor een telefonische kennismaking of kennismaking in mijn praktijkruimte. We gaan in gesprek: waar loop je tegen aan? Wat de uitdaging ook is, je krijgt in ieder geval weer zicht op mogelijkheden. Dit gesprek duurt ongeveer een half uur, is gratis en verplicht je tot niets.
i
Oriëntatiefase
We maken vervolgens een afspraak voor een oriëntatiegesprek. Voorafgaand aan dit gesprek stuur ik jou een vragenformulier toe. Dat ontvang ik graag een paar dagen voor het oriëntatiegesprek ingevuld terug. Tijdens het oriëntatiegesprek gaan we aan de hand van dit formulier dieper in op de hulpvraag en wensen. Ik zal jullie een eerste indruk geven over hoe het traject eruit zal zien. Dit oriëntatiegesprek vindt plaats in mijn praktijk en mocht het om praktische redenen (bijvoorbeeld kinderen in huis) handiger zijn het gesprek bij jullie thuis te doen dan behoort dat ook tot de mogelijkheden. Het gesprek duurt ongeveer 1,5 uur. Als het om begeleiding van jullie kind gaat, dan spreken we na dit oriëntatiegesprek nog een korte kennismakingssessie met jullie kind af. Dit is een aparte coachsessie waarin jullie kind al even kan ervaren hoe de coaching bij mij zal gaan. Hierin is het van belang of er een ‘klik’ zal zijn. De kosten van deze oriëntatiefase zijn € 125,- maar worden in mindering gebracht als jullie doorgaan met het coachtraject. Als het om begeleiding van jou als volwassene gaat, dan is een aparte kennismakingssessie niet nodig. Dan zijn de kosten van deze oriëntatiefase €75,00. Ook dit wordt in mindering gebracht als je doorgaat met het traject. Na deze oriëntatiefase stuur ik je een trajectvoorstel, geheel afgestemd op de hulpvraag van jullie kind of van jou als volwassene. Dan besluit je of je door gaat met het traject. Deze oriëntatiefase verplicht je tot niets. Je besluit pas aan het eind van deze fase of je het traject in wilt gaan.
Coaching
Als dit voorstel akkoord is, maken we afspraken voor de eerste coachsessies. De coachsessies zijn bij mij in de praktijk of buiten in het nabijgelegen park en duren gemiddeld anderhalf uur. Er zijn gemiddeld 5 tot 10 coachsessies nodig om het gewenste resultaat te bereiken. Dit is een gemiddelde. Hier kan uiteraard ook van afgeweken worden. Om de gewenste resultaten te kunnen behalen, bestaat het traject naast de normale coachsessies ook uit telefonisch- en mailcontact en een tussen- en eindevaluatie. Een feestelijke afsluitende sessie is eveneens inbegrepen.
Vraag een gratis kennismakinggesprek aan!

Ik vertel je graag hoe ik je kind kan laten bloeien en groeien!

Vraag een gratis kennismakinggesprek aan!

Ik vertel je graag hoe ik je kind kan laten bloeien en groeien!